Novi Sad
23.08.2012.
05:22 > 07:35
Policija koja je prethodnih nekoliko meseci ispitivala navode da je u novosadskom Gradskom saobraćanoj preduzeću sprovedena "krađa veka" i da je nekoliko blagajnika prodavalo falsifikovane markice i tako ostvarilo višemilionsku zaradu, nije pronašla nijedan jedini dokaz koji bi potkrepio tu priču.
  • NikolaNS

    24.08.2012 13:42
    Ma nisu oni u GSP Novi Sad
    To su mangupi iz BG odvukli u BG
  • LimanacNS

    24.08.2012 07:25
    Eto
    Dva puta ništa je ništa. Znači, krađe nije ni bilo.
  • Pop

    24.08.2012 04:42
    Letnja pauza?! Pa sta mislite da nije sravnjen saldo od ovog i proslog leta, tj. da nisu uporedjeni isti periodi za dve godine? Celu prica zasnovana je na svedocenju jednog coveka bez ijednog konkretnog dokaza. A da je hteo da sakupi dokaze, i da je jedan u lancu, kako tvrdi, mogao ih je sakupiti i predati masu. svaki mobilni telefon snima i zvuk i sliku. Ali nije. Cela prica je trik. Ne kazem da zloupotreba nema u GRASU, ali ova konkretna prica je obmana. Kradja je kada se autobus iz Ceske nabavlja preko posrednika iz Hrvatske. Zasto posrednik iz Hrvatske to zna samo onaj ko ga je angazovao. Kradja je kad uzmes otpremninu na SPENSU i sledeci dan se zaposlis u GRASU, npr.
  • Ime mi je...

    23.08.2012 20:33
    Imate svedoka koji je učestvovao u krim radnji koja je otkucala sve do detalja i štampariju koja je štampala markice, naglo porastao promet.... pa šta vam još treba? Je li ovo neka zaj...ncija ili šta?
  • Yunior

    23.08.2012 18:05
    U ovoj promasenoj i zalosnoj drzavi nikad nije bilo zakona ni reda , nema ga ni sada a nece ga nikada ni biti . Treba nas izolovati da ne smetamo drugima .
  • Brrrrrrrrr!

    23.08.2012 14:15
    jovo nanovo
    Istraga se osramotila - to je jasno kao dan. Nju policija mora obavezno da ponovi, ako hoće da radi svoj posao i da povrati ugled kod građana. Nije isključeno ni da je Neško Nešković došao do pravih otkrića, a onda se (zajedno sa šefovima) uplašio kad je skontao do koga i do kojih moćnih struktura ga je istraga dovela. Ako nije to u pitanju, mislim da su štamparije (jedna ili više njih)najslabija karika u lancu i da se mora odatle krenuti. Dobri pajkani znaju šta i kako tu treba poraditi. Ali, neka najpre prođu ove vrućina, pa kad zahladni - treba odmah imenovati novog inspektora, na primer gospodina Sneška Sneškovića, da on tu stvar odradi kako valja.
  • iso

    23.08.2012 11:55
    svi treba da idu na detektor lazi...
  • E, moj inspektore samostalni

    23.08.2012 11:24
    Koliko se sećam...
    Postojala su priznanja okrivljenih blagajnika, o tome kako im je šef uvaljivao karte da ih prodaju za njegovu korist. Malo li je inspektore????
  • Jova Jovic

    23.08.2012 10:26
    "Za takvu priču, međutim, nema pokrića, kaže samostalni policijski inspektor Neško Nešković"

    Da li se ovde neko za*ebava?
  • Jonsi

    23.08.2012 10:19
    Naravno da se "broj prodatih karata slaže sa ostvarenom zaradom" kada se zarada od lažnih markica ne spaja sa ostalom zaradom!

    A koliko sam razumeo ne postoje "lažne" markice (jer su sve štampane u matičnoj štampariji na isti način), već se moraju naći dve sa istim seriskim brojem, što je možda malo teže.

    Nisu primetili drastičan skok zarade, ali su očigledno primetili skok u zaradi. Drastično je diskutabilan pojam, naročito leti kada je promet GSPa slabiji.

    No, činjenica je da u ovakvim situacijama treba biti obazriv pre donošenja i objavljivanja zaključaka.
  • novinar

    23.08.2012 09:18
    novinari...
    ...danas ljude proglasuju ubicama dok jos nisu donesene presude, sumnju u kradju proglase kradjom veka bez i jednog dokaza. Kada ce ovo zanimanje da povrati svoje nekadasnje dostojanstvo :( ?
  • 23.08.2012 09:10
    Radikal
    Posteni braca radikali...:))))
  • 23.08.2012 08:39
    Naravno da nije drastično skočila prodaja kada kontrolu sprovodite u sred leta. Videćemo u oktobru razliku u prodaji, kada se vrete studenti i đaci. A možda i nećemo, pošto nam je saopšteno da to nije istina.
    Čekaj malo, zar nije tu priču plasirao jedan od prevaranata kojeg su hteli da maknu iz igre?
  • TT

    23.08.2012 08:38
    moj do mojega
    Naravno da se slaže para sa brojem karata... Ali ono gde bi mogli videti rupu jeste ovo:
    koliko pokaznih karata postoji, a koliko markica za njih je prodato? Ako postoji neka značajna razlika tako da od 10.000 pokaznih vi prodate samo 5000 markica mesečno, onda tu nešto smrdi.
    Još ako se pokazne vade svake godine stvar je još jasnija...
  • salajčanin

    23.08.2012 08:30
    "dokumentacija pokazuje da se broj prodatih karata slaže sa ostvarenom zaradom" - čekajte, jel ovo neka šala? pa naravno da bi se slagalo sve sa dokumentacijom jer neće valjda onaj ko prodaje falsifikovane markice da upisuje u dokumentaciju svoje markice koje prodaje na crno?

    " Nisu primetili ni da je u protekla dva meseca, koliko se sprovodi stroža kontrola, zarada preduzeća drastično skočila." - i ja mislim da je trebala drastično da im skoči zarada za vreme letnje pauze kada je većina studenata van grada, mnogi na godišnjim odmorima itd. Možda bi im bilo nešto sumnjivo da je zarada skočila za 50 miliona dinara... a možda ne bi ni onda. I šta ste mislili, da će građani prepoznati falsifikovane markice i doneti vam kao dokazni materijal ili šta?

    Inače da ne kažem u kom drugom preduzeću sam doživeo nešto slično za vreme dok su važili vikend popusti za uslugu - napravio sam računicu samo za jedan šalter kada sam shvatio šta rade (naštampaju karte po vikend tarifi, a onda ih preprodaju uoči vožnje po redovnoj), radnik koji je radio na tom šalteru opušteno navuče mesečno još najmanje jednu prosečnu bruto platu... pa na tri šaltera, ho ho ho... Eto svakome od njih nešto parica.
  • Urbanizator

    23.08.2012 08:11
    Ako nema dokaza
    To nije pljačka veka, već URBANA LEGENDA.
    Ljudi, pišite i dokazujte KONKRETNO, da bi iko mogao da bude kažnjen. Ovako, možda je smicalica, možda je pljačka, nit baba, nit devojka.
  • @Stari grad

    23.08.2012 08:09
    A kako znaš da su ovde učestvovali baš LSV uposlenici, kad su u GSP-u, kao i u ostalim JKP-ovima svoje kadrove zapošljavale i sve prethodne vlasti, uključujući SPS i radikale, tj. današnje naprednjake, a oni nisu bili otpušteni dolaskom Lige u to preduzeće. Mada, moguće je da si u pravu, radikali nisu toliko bistri, ostavili bi više tragova za sobom. LOL
  • 23.08.2012 08:05
    Jelena
    Klupko pocinje da se odmotava, krece se od sefa odelenja za blagajnu (koji je verovatno mala zverkica), a pretpostavljam da ce se zavrsiti kod nekog politicara, odnosno politicke stranke, a ta stranka je LSV... naravno! Ne, nisu radnici unistili javna preduzeca, to ste ucinili vi politicari!Pa, dokle vise, dokle cete da kradete od javnih preduzeca, dokle cete da bancite, dokle cete da orgijate i bahato trosite novac po elitnim restoranima, motelima....dokle bre vise....!!! Zar ne vidite gladne pored sebe! Samo da vas podsetim, Bog postoji!!!
  • ...

    23.08.2012 07:37
    ---
    - Krađa veka u GSP-u bez dokaza?
    nekome ovaj naslov senzacija?ma ajte molim vas....
    i naravno kao i za sve do sada,nikome ništa....
    zar neko misli da će bilo ko odgovarati za bilo koju malverzaciju,krađu,korupciju...?taj koji veruje u istinu i pravdu u Srbiji,zreo je za Kovin---ili Vršac...od volje mu...
  • 23.08.2012 07:32
    Novosadjanin
    Izgleda da je doslo vreme da neko kupi GSP po jeftinoj ceni .
  • kuka i motika

    23.08.2012 07:29
    18:36 • 22.08.2012. Slusalac - Ko vodi istragu ?
    Neko nas pokušava napraviti ludim. Samo neka zna da više nije 1948 te da nas straši Staljinom.
    Postoje dve opcije:
    1. Nije bilo nikakve krađe, ali je servirana priča u predizborne svrhe, kao zamajavanje građana da se nešto radi protiv kriminala
    2.Bilo je krađe, ali se pipci protežu suviše "gore", te je stopirano, iz ovog ili onog razloga.

    @Slušalac je juče na temi RBV ovo napisao:
    "Molio bih nadlezne da urade istragu kako valja a ne da zataskaju slucaj kao sa aferom prodaje falsifikovanih markica u JGSP_u Novi Sad gde i pored toga sto su i sami izvrsioci priznali sta su radili i sto se zna ko je stampao duple markice i sto su vec blagajnici dobili otkaze i novi primljeni iz LSV na njihovo mesto."

    Ima li iko da je malo bolje upućen u ovu priču da nam da insajderske informacije? Nije moguće da su svi u GSP lsvovci?
  • Поп

    23.08.2012 07:22
    То око рачуна и пара које се слажу, а што су констатовали други коментатори је тачно, тј. могуће је. Све врсте новчаних трансакција на благајнама ЈГСП-а се раде доста аљкаво. Знам и конкретне примере. Али да је крадено, као што је бомбастично најављено у међувремену, од откривања преваре до данас, видело би се на салду предузећа да ли је преваре било или не. А салдо то не показује. И колико се ја сећам, а и колико знам од људи који раде у ГРАСУ, 4 или 5-оро људи јесте добило отказ. Човек који је пријавио крађу је отпуштен, па се дан касније запослио у Топлани. Иначе од краја прошле године откази су учестали у ГРАСУ, а с циљем да се на мешта отпуштених позапошљавају људи из ЛСВ. Распитајте се мало. Врло је занимљива прича како и због чега све Богарошки дели отказе и то експресно.
  • Sasa

    23.08.2012 07:20
    glupost
    Komentar inspektora samo dokazuje tacnost viceva o policijskoj gluposti

    "Policija nije pronašla nijednu falsifikovanu markicu, a dokumentacija pokazuje da se broj prodatih karata slaže sa ostvarenom zaradom. Nisu primetili ni da je u protekla dva meseca, koliko se sprovodi stroža kontrola, zarada preduzeća drastično skočila. "
  • aero

    23.08.2012 07:09
    ha ha ha
    secam se neke stare domace serije, gde je covek izgubio neke silne pare i jednstavno poceo da se smeje od muke....
    cirkus....
  • ALUMNI

    23.08.2012 07:00
    Budali je more do kolena........ nastavak......
    A što se lepo ne pregleda imovinska karta osumničenih, tu leži cela istina..........
  • Stari Grad

    23.08.2012 06:58
    LSV-gde su Vasi novci
    Sta reci nego LSV i njihovi uposlenici
  • IgorNS

    23.08.2012 06:48
    Racun
    @Novosadjanin
    Koliko se ja secam, racun se NIKADA nije dobijao za kupljene markice.
    Ako je prodavac dobio 100 markica i prodao tih 100 i jos 50 koje je nastampao, na kraju ce da prijavi samo 100 kojih je dobio legalno,i na kraju dana se brojevi slazu.
  • Novosadjanin

    23.08.2012 06:38
    2+2 jeste 4, ali moglo je da bude i više
    Ne znam šta da kažem... Moguća zloupotreba se nije odvijala sa pravnim licima, već sa građanima koji često ne uzimaju račun, a ako ga i uzmu, niko ga ne proverava već samo gleda gde najbliže može da ga baci. Znači ako sam ja izdao pravi račun za 100 markica, i u kasu na kraju dana prijavim ispravan iznos koliko koštaju te markice, naravno da će da se slažu iznosu. Ali ako kupac ne pokupi račun, već samo pokupi markicu, plati i ode, realno isti račun može da se poturi sledećem kupcu uz falsifikovanu markicu i te pare idu u džep. Znači knjigovodstveno OK, ali je moglo i trebalo da bude više.
  • Пера

    23.08.2012 06:04
    Чоповлук?
    Пошто смо сви збуњени, неко мора бити и луд.
  • egawr

    23.08.2012 05:57
    Pffffffffffffffffffffff
    Tacno je da novirnari, a pogotovo "novinari" ponekad pozure sa iznosenjem vesti, samo ovaj put mislim da to nije u pitanju.
  • 23.08.2012 05:48
    LOL
    Ako nista drugo, sad su dali ideju sta bi neko mogao da radi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna